Kto odbiera zużyty olej?

W naszym codziennym życiu jest wiele rzeczy, które bierzemy za pewnik i o których nigdy nie myślimy. Ale jedna rzecz, która powinna być brana

jest ilość odpadów, jakie te przedmioty powodują.

Przykładem jest recykling oleju gastronomicznego. Przeciętna restauracja zużywa

około 50 galonów oleju kuchennego tygodniowo, który może być ponownie wykorzystany lub poddany recyklingowi i zamieniony na biopaliwo. Odpady z restauracji

mogą stanowić znacznie więcej niż tylko kilka brudnych patelni, dlatego ważne jest, aby wiedzieć, jak prawidłowo się ich pozbyć.

Strona

Agencja Ochrony Środowiska stwierdziła, że przestarzały olej kuchenny nie powinien być wylewany do kanalizacji, ponieważ może on zatkać

rury i powodować przepełnienie kanalizacji. Zawiera on również polichlorowane bifenyle (PCB), które są toksycznymi substancjami chemicznymi, które nie ulegają

które nie ulegają łatwo rozkładowi w przyrodzie i mogą powodować poważne problemy zdrowotne u ludzi i zwierząt, które mają z nimi kontakt.

Proces recyklingu oleju jest prosty. Obejmuje on kilka kroków, ale jest na tyle łatwy, że każdy może go wykonać.

Po pierwsze, należy

oddzielić olej od resztek jedzenia. Można do tego celu użyć sitka lub durszlaka.

Następnie, umieść olej i resztki jedzenia

w dużym garnku lub misce i dodaj wodę lub olej roślinny, aby je całkowicie przykryć. Pozwól im się namoczyć przez noc, aby

są łatwiejsze do spłukania rano.

Następnie spłucz resztki jedzenia wodą, aż cały tłuszcz zostanie usunięty.

z nich. Jest to ważne, ponieważ jeśli nadal jest na nich tłuszcz, gdy wyrzucisz je do swojego kompostownika, będzie on

będzie przyciągać muchy i inne szkodniki, które mogą być denerwujące, jak również niehigieniczne!

Po wypłukaniu wszystkich resztek jedzenia i

umieszczeniu ich w oddzielnym pojemniku, wlej trochę wody do garnka lub miski, która zawiera twój zużyty olej kuchenny i wymieszaj go

wokoło tak, że wszystkie olej miesza z wodą zamiast siedzieć na dnie jak olej slick!

Teraz, gdy już odseparowałeś

wszystkie swoje odpady, czas umieścić je w przeznaczonych do tego celu pojemnikach! Jeśli mieszkasz w budynku mieszkalnym lub

condo complex bez dostępu do podwórkowego ogrodu do kompostowania

Sprawdź odbiór zużytego oleju gastronomicznego